• Colors: Purple Color

G. Joó Katalin: Legyen hó!

Álmomban, rátaláltam egy kacskaringós - tekergős Meseösvényre. Amint ott kószáltam, bóklásztam nagyon elfáradtam. Egy hósipkás fenyőfa alá ültem. A fenyő ezt a mesét suttogta a fülembe:

Bódai-Soós Judit - Január

Amikor a Tél megrázza a szakállát, hullani kezd a hó a Földön. Január, a Tél középső fia, kisgyermek korában nagyon irigyelte ezért édesapját.

Mester Györgyi - Az igazi ajándék

Öt karácsony telt el a születésem óta, bár én ebből leginkább csak az utolsó hármat érzékeltem, az azt megelőző időszakból csupán halvány emlékképeim maradtak.

Bódai-Soós Judit - Sétálni visszük a hóembert

Egyszer, úgy jó ötven évvel ezelőtt, amikor még én magam is olyan apró voltam, hogy valójában nem is voltam, nos, akkor történt meg az a furcsa eset, hogy dédanyám vejének a menye, aki a sógorék komájának ángyikája, különben meg az öreg félszemű tiszteletes lányának a nászasszonya, szóval valami falumbéli asszonyság – a rokoni szálakat biztos összekevertem – két gyermekkel találkozott az utcán.

Bódai-Soós Judit - Pötyi, a hópehely

A hópelyhek családjában Pötyi volt a legkisebb. Volt olyan testvére, aki már novemberben lehullott a földre, de őt még mindig nem engedték el szülei. Azt mondták neki, hogy meg kell várnia a Karácsonyt.

Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás