• Colors: Purple Color

Mester Györgyi - Mása és a medvehagyma

Sűrű erdő közepén, kék tavacska mellett, égbetörően magas hegy gyomrában, tágas barlangban éldegélt a medvecsalád: Pása, a folyton dörmögő medve papa, Dása, a mindenkihez barátságos medve mama, és huncut kicsi medvebocsuk, Másenka.

Cseh-Dálnoky Zsófia - Oli, a náthás kiselefánt

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas nagy szavanna, ahol rengeteg állat élt együtt örök barátságban, békességben és boldogságban Lio, az oroszlánkirály uralma alatt. Mindenki boldog volt, mert Lio jó királyuk volt.

Bódai-Soós Judit - Telekfalva és a tatárok

Székelyudvarhelytől délre, Telekfalva határában magasodik az Őrhegy. Ennek a hegynek beszédes a neve, mert valóban őrt állott hajdan, a tatárjárás idején. Messzire el lehetett látni az Őrhegy tetejéről; látni lehetett a Küküllő és a Homoród vidékét, így a helybeliek innen tudták figyelni a tatárok mozgását.

Galambos Berni - Gyöngyöm, virágom

Kassa városa nyugalmasan terült el a Hernád partján, a Kojsói-havasok lábánál. Ősrégi magyar város volt a múltban, ma már Szlovákia második legnagyobb települése. A hegyek bátorítóan és féltőn emelkedtek a város fölé. A vetítő kattant egyet, és a kis ház falára újabb képek vetültek ki. A Szent Erzsébet székesegyház felnyújtotta tornyait az ég felé.

Radics Renáta- A meseszép királylány

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy király, kinek lánya szépségét messziföldről csodálták. Hosszú barna haja a derekáig ért, alakja karcsú volt, mint egy őzikéjé.

Benedek Elek - Padmanaba.

(Az Ezeregyéj-ből.)

Volt Damaszkuszban egy kereskedő s annak egy növendék fia. A fiúnak Hasszán volt a neve s messze földön nem volt párja szépségben.

Arany László - A kis gömböc

Hol volt, hol nem volt, volt a világon egy szegény ember; annak volt egy felesége, három leánya meg egy kis malaca. Egyszer megölték a kis malacot, a húsát felkötötték a padlásra.

Arany László - A kis malac és a farkasok

Volt a világon egy kis malac, annak volt egy kis háza egy nagy rengeteg erdő közepén. Egyszer, amint ebben a kis házban főzögetett magának, odamegy egy nagy, ordas farkas, beszól az ajtón:

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...