Ady Endre, teljes nevén: diósadi Ady András Endre[2] (Érmindszent,[1] 1877. november 22. – Budapest, Terézváros, 1919. január 27.[3]) a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője.

Aki voltam, bennem él.
Aki vagyok, mendegél.
Aki leszek, engedem.
Aki örök, szeretem.

Az Antovszki Band 2008-ban alakult. Céges rendezvények, esküvői partyk, utcabálak közkedvelt zenekara lett az elmúlt években.

Arany János magyar költő, a Kisfaludy Társaság igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és főtitkára. Irodalmi pályafutása 1845-ben, Az elveszett alkotmány című szatirikus eposszal indult, de igazán ismertté az 1846-ban készült Toldi tette.

Budapesten született, fiatal korát Kisorosziban töltötte. Tanulmányait a Debreceni Református Gimnáziumban, majd a Szentendrei Ferences Gimnáziumban végezte.

Kosztolányi Dezső és ADY Endre mellett Babits Mihály volt az impresszionista-szimbolista irány legtöbbre tartott művésze.

AZ OLVASÓNAK

Magyar Mese- és Mondavilág kötetei sok ezer példányban forognak a magyar ifjúság és a nagyközönség kezén, s így az a vágyam, hogy a magyar nép meseköltése közkinccsé váljék, máris teljesült.

A Bódai-Soós Judit felvett, írói nevem, „ősnevem”, melyet nagyapáim vezetéknevéből alkottam. Ebből a névből éppen úgy, mint valós gyökérből a fák, táplálkoznak írásaim.

A XIX. század elején egy testvérpár, Charles és Mary Lamb mesékké alakították a William Shakespeare történeteit. Céljuk ezzel az ifjúság azon részének bevezetése volt Shakespeare világába, amelyik még túl fiatal az eredeti művek olvasásához.

Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás