• Colors: Purple Color

Galambos Berni - Rozmaring

Céci nagy lendülettel csapta ki a kis ház ajtaját és rohant egyenesen az erdőbe. A füle mögött zöld ágacska virított. Hamarosan Csocsi és Bubu követte szuszogva, az ő fülük mögött is apró ágacska díszlett, kék virágokkal.

Konrád Viktória - Az elgurult kockasajt

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy asztalon egy doboz kockasajt. Saci néni vette az unokáinak, mert tudta, hogy a kis gézengúzok nagyon szeretik az efféle finomságot.

Galambos Berni - Az öreg

Az öreg, bozontos szakállú manó szuszogva pihent meg a kis ház előtti padon. Kopott, barna bőröndje rosszul záródott, és kilógott belőle egy fél papucs, néhány zacskó megbarnult növény, pár üveg.

Bódai-Soós Judit - A félős alma

– Nagymama! Sütsz nekem almás palacsintát? – rohant Panni a konyhában tüsténkedő nagyanyjához, amikor elunta odakint a hintázást.

Lecsek Ilona - Beugrott egy percre

Furcsa, kurta falucska, ahol megtörtént valaha ez a történet. Igaz volt? Azt nem tudom, de ha elolvasod, megtudod:

Mester Györgyi - A legkisebb cinke

Picinke volt a legkisebb a madártestvérek között. Cinke mama már tojáskorában is nagyon óvta, mert attól félt, az apró tojás valamerre elgurul a fészekben, eltűnik a szeme elől, akkor pedig nem tudja a testével melengetni, és tán ki sem kel a fióka.

Radics Renáta: A csodafivérek

Élt egyszer egy ember a felségével, volt nekik három fiuk, akik nagyon csúnyák voltak. A legidősebbnek hatalmas szemei voltak, de azokon keresztül még a százszor felmosott padlón is meglátta a legkisebb morzsákat.

Konrád Viktória - A tökéletlen csiga

Egyszer volt, hol nem volt, élt a világon egy éticsiga. Úgy vélte, ő maga tökéletes. A mészből készült, csavaros csigaházát hibátlannak hitte.

0
Megosztás