Konrád Viktória: A pici pók esete a farsangi fánkkal

Volt egyszer egy pici pók, akit Panninak hívtak. A kicsiny állat egy szép, téli napon beköltözött Mari néni konyhájába. A sarokban hálót szőtt magának, hogy kényelmesen tudjon aludni és szemlélődni.

Telt-múlt az idő, és eljött a farsang időszaka. Mari néni úgy döntött, hogy fánkot süt az unokájának. Mikor elkészül a sütemény, szemet gyönyörködtető lett, és pompás illatot árasztott. Mari néni meghintette porcukorral a fánkok tetejét, majd kiment a konyhából.
Több sem kellett a pici póknak! Úgy döntött, megkóstolja a finomságot. Óvatosan letipegett a sarokból. Megnyalogatta a tésztát, és nagyon ízlett neki! Addig falatozott, míg tele nem lett a bendője. Lassan visszasétált a pókhálóhoz, és mély álomba szenderült.
Közben megérkezett Bogi, Mari néni unokája.
- Nézd, mama! Valaki megdézsmálta a farsangi fánkot!
Mari néni elképedve nézett.
- Igazad van, drága Bogi! Vajon ki lehetett?
- Majd én kiderítem – szólt a kislány elszántan.
Bogi észrevette, hogy porcukros nyomok vezetnek a sarok felé. A pici pók lába az édes portól fehér lett és nyomot hagyott maga után, ahogy a hálóhoz tipegett!
- Mama, a pók evett a fánkból!
Mari néni nagyot sikított, Panni, a pici pók felébredt, és elszaladt volna, de mozdulni sem bírt, mert a hasa lehúzta. Bogi gyöngéden a kezébe vette Pannit, megsimogatta, és azt mondta:
- Majd én gondodat viselem, hazaviszlek, és annyi farsangi fánkot adok neked, amennyit szeretnél.
Így történt, hogy végül mégis jóra fordult a pici pók sorsa, és boldogan élt Bogiék otthonában.

0
Megosztás