Titi Hajnalka: Nem könnyű a jószomszédság

Volt egyszer egy csodaszép farm, ahol élt egy bájos nyuszicsalád. Ez a család még csak két személyből állt: Reni és Robi még nemrég házasodtak.

Úgy tervezték, hogy nagyon sok nyuszigyereket szeretnének, ahogy az a nyuszicsaládoknál ez természetes. Éppen ezért az első dolguk az volt, hogy egy meseszép kertet hoztak létre, ahova sok- sok répát ültettek. Sok kisnyuszinak, sok sárgarépára van szüksége, így nagy szorgalommal kezdtek bele a termesztésbe. Reggelente, ha nem esett az eső, megöntözték, minden második nap kapálgatták, és kihúzgálták a nemkívánatos gyomokat, hogy nehogy elszívják a fontos tápanyagokat, a répatövek elöl.
Csakhogy élt a kert szomszédságában egy földturkáló vakond, aki állandóan rettegésben tartotta a nyuszicsaládot. Vakond Béla többnyire a föld alatt tartózkodott, itt volt az otthona is, és nagy örömmel furkálta körbe a drága, szépséges répákat.
A nyuszik bosszús szemmel méregették a nemkívánatos látogatót. Még csak az hiányzik, hogy szétrágcsálja a répáikat! És ahogy a répák nőttek, az aggodalmuk is egyre inkább nőtt. Attól tartottak, hogy ez a szemtelen szomszéd, kárt okoz a gyerekeiknek szánt, gyönyörű termésben. Egy nap aztán nem bírták tovább szó nélkül.
Jaj, szomszéd! Mi lenne, ha másfelé furkálódna? A végén még kárt tesz a gyönyörű terméseinkben?!- förmedt rá egy nap nyuszi Robi.
De mit tegyek? - mondta Vakond Béla- a kedvenc csemegéim, épp a ti répáitokat szeretnék elfogyasztani.
Hogy mondod? – nézett nagyot nyuszi Reni.
Én nem a répáitokat akarom megenni vagy bántani. Én azokat a férgeket eszem, akik répát akarnak enni.!
Nahát! Ezt nem gondoltuk volna- felelték a nyuszik egyszerre, a végén még kiderül, hogy ez a kellemetlen szomszéd, csupa jószándék.
Ráadásul meglazítom a földet, így kapálnotok sem kell, - folytatta Vakond Béla- és segíthetek a betakarításban is.
Nahát, ha valóban így van, elnézésedet kérjük. - mondta nyuszi Reni, elszégyellve magát.
Ez a kedves szomszéd, nemhogy bántotta, inkább megvédte a répáikat! És még a segítségét is felajánlotta, pedig már eddig is olyan sokat tett értük.
Köszönünk mindent Vakond Béla! Az igazság az, hogy a segítséged is jól jönne. Nemsokára megszületnek a nyulacskáink, nem terhelném akkor a munkával a feleségemet. - mondta Robi nyuszi.
Úgy is lett. Vakond Béla és Robi nyuszi begyűjtötték a gyönyörűséges répákat, mire Reni nyuszi kisbabái megszülettek. Persze még pár hétig, a kisnyuszik kizárólag az anyukájuk tejét eszik, de hosszú a tél, és szerencsére a pince tele van ízletes, egészséges sárgarépával! Ennél egészségesebb nasit el sem lehet képzelni? És te, szoktál- e répát rágcsálni. Mert bizony a répa, nem csak a kisnyusziknak számára olyan egészséges, hanem a gyerekeknek is!

Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás