Hétvári Andrea az ELTE Tanárképző Főiskolai Karán szerzett magyar-könyvtár szakos diplomát.

Alkotásai több országos irodalmi pályázaton szerepeltek díjazottként vagy kiemelt alkotásokként. 

Székesfehérvár himnuszának szerzője. Versét Szokolay Sándor Kossuth-díjas zeneszerző 150 alkotásból választotta ki a legjobban megzenésíthető vers kategóriájában. Székesfehérvár pedig hivatalosan is himnuszául választotta.

Versei, kritikái, esszéi színvonalas irodalmi lapokban − Agria, Bárka Online, C.E.T., Élet és Irodalom, ESŐ, Irodalmi Jelen, Lyukasóra, Képírás, Kortárs, Muravidék, Napút, Pannon Tükör, Parnasszus, Vár − folyamatosan látnak napvilágot.

Első, gyermekeknek szánt, verseskötete Képzeld el! címmel jelent meg a Rím Könyvkiadónál a 2011-es Ünnepi Könyvhéten. A kötet anyagából a Nemzeti Tankönyvkiadó is válogatott alsó tagozatosoknak készített Magyar nyelv és irodalom – Szövegértés 1. osztályosoknak.

Gyermekversei az Óvodai Nevelés c. országos szaklapban és a Csodaceruza c. országos terjesztésű gyermekfolyóiratban is megjelennek.

A szerző meghívást kapott a Sprint Kiadó által szervezett 11. Országos Óvodanevelési Szakmai Konferenciára, melynek költőként szakmai meghívottja és előadója volt.

 

„Hiszem, hogy az irodalmi művek rendeltetése több puszta szórakoztatásnál. Önmagunkba vezető ösvény mellett visz mind az olvasás, mind az írás folyamata. A befogadói közegbe érve útjukra bocsájtott tartalmaink olyan interferenciákat hozhatnak létre, melyek segítik vagy gátolják az emberi sorsvonalak apró rezdüléseit. Nem mindegy tehát, milyen tájolással lépünk az írás járatlan hómezőire, arcunkat keletnek, nyugatnak, északnak vagy délnek fordítva...”


Újdonságok? Hüm?

Hagyd, hogy értesítselek téged legújabb eseményeinkről, akcióinkról, kiadványainkról vagy ajánlatunkról.

Hasznos oldalak

0
Megosztás

Tetszik, amit látsz?

Nyomd meg az alábbi gombot, hogy kövess minket, nem fogod megbánni...